Fruit na de wedstrijd: meer dan alleen gezond!

Na de wedstrijd nog even samen wat drinken in de kantine. Even napraten over de wedstrijd, het mooie doelpunt bespreken en alvast de wedstrijd van volgende week voorbereiden.

Zo sluit je met het hele team kort de wedstrijd af. Ook het napraten hoort erbij. Door ieder kind een stuk fruit te geven, wordt het nog een gezonde gewoonte ook!

Samen kort de wedstrijd afsluiten versterkt de teamgeest. Kies ervoor om dit in de kantine te doen en zet daar het fruit en drinken klaar. Hiermee krijgt de kantine een centrale rol in het voetballeven van de teams. Ook de ouders vinden het leuk om mee te komen naar de kantine. Grote kans dat zij meteen een kopje koffie of een gezond broodje bestellen!

Held van het veld

Je maakt het nog leuker om met het hele team na te praten door met zijn allen te bepalen wie deze week de ‘Held van het Veld’ is. Zo leren de kinderen om de inzet van alle teamgenoten te waarderen. Niet alleen de spits is belangrijk, maar iedereen. Er ontstaat een echt team! Wie had deze week de mooiste redding, de snelste sprint of de strakste pass? Koppel aan deze titel ook een klein prijsje, bijvoorbeeld een button, medaille of sticker. Zo zorg je dat ieder teamlid er maar wat graag bij wil zijn en dat het een nóg beter moment wordt om alle spelers fruit te laten eten.

Teambox

Sligro heeft samen met de KNVB de Teambox ontwikkeld: een gave box met fruit voor alle jeugdteams van voetbalverenigingen. Elk deelnemend team krijgt automatisch ook een box voor de tegenstander, hartstikke sympathie!

Klik hier voor de folder over de Teambox.