Het effect van een tomaatje!

Tommies heeft zich de afgelopen twee jaar geprofileerd in de sport. Maar waarom zou je nou een tomaatje kopen in de kantine? Omdat je ze lekker vindt misschien! Maar er zitten ook veel gezonde voedingsstoffen in.

Het eten van een tomaatje helpt namelijk om sneller te herstellen na een training of wedstrijd of als je een blessure hebt zoals een spierscheuring. Dit komt door het stofje lycopeen, dat ervoor zorgt dat tomaten hun mooie rode kleur hebben. Dat tomaten er daardoor lekker uitzien is natuurlijk mooi meegenomen, maar onderzoek laat ook zien dat lycopeen helpt om schade aan je lichaamscellen te voorkomen, al is het bewijs nog niet helemaal sluitend.

Meer groente tussendoor

Snoeptomaatjes zijn ook een gezonde snack die helpen om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen te krijgen. Iedereen die 14 jaar of ouder is zou per dag 200 gram groente moeten eten, maar zo makkelijk is dat nog niet: van de kinderen tussen 7 en 18 jaar haalt maar 1 procent die dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Gemiddeld eten kinderen maar 77 gram groente per dag, en dan vaak alleen bij de avondmaaltijd.

Snoeptomaatjes maken het makkelijk en leuk om ook op andere momenten van de dag gezond te eten. Je neemt ze lekker makkelijk mee, bijvoorbeeld naar de tribune of de rand van het sportveld, en kunt ze daardoor altijd en overal eten. Eén handje snoeptomaatjes zorgt al voor de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente.

Goed werkende spieren

In snoeptomaatjes zit ook kalium. Dat zorgt er samen met natrium voor dat je spieren goed werken. Ook is kalium belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Verder zijn snoeptomaatjes rijk aan vitamine C, en dat zorgt ervoor dat je een betere weerstand hebt en je minder moe voelt. Ook is het goed voor gezonde bloedvaten, botten, tanden en tandvlees en je huid.

Tomatensap

Tomaatjes helpen ook om je suikerspiegel in balans te houden of te krijgen, zelfs sneller dan een sportdrankje! Hebben de spelers toch dorst gekregen na hun training of wedstrijd? Dan is een zelfgemaakt Tommies tomatensapje een leuke optie.

Nieuwe acties

Binnenkort komt Tommies met nieuwe acties! Wil jij op de hoogte blijven? Kijk dan hier >

Bron: Tommies