Inspiratiesessie Gezonde Sportkantine tijdens EK Atletiek

Op vrijdag 8 juli kwamen ruim 100 geïnteresseerden van sportclubs en sportverenigingen uit het hele land naar de VU in Amsterdam voor de Inspiratiesessie De Gezonde Sportkantine tijdens het EK Atletiek. Onderwerpen zoals gezond aanbod, gezonde financiën en de organisatie van een gezonde sportkantine binnen de vereniging werden in verschillende workshops besproken. Na afloop bezochten de deelnemers het Olympisch Stadion in Amsterdam om Dafne Schippers aan te moedigen voor haar 100 meter sprint.

Tijdens de plenaire opening zetten Pieter de Jong, directeur Le Credit Sportif en Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht hun handtekening voor de nieuwe samenwerking tussen Le Credit Sportif en De Gezonde Sportkantine.

“Het op orde hebben van je financiën en gemakkelijk inzicht verkrijgen in omzet draagt bij aan een Gezonde Sportkantine voor iedere club of vereniging. Ik ben trots op Le Credit Sportif als nieuwe partner om verenigingen dit te kunnen bieden”, Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Verdiepende workshops

De deelnemers kregen veel extra tips, inspiratie en konden ervaringen delen in drie verschillende workshops. MVV Nederland besprak in groepen hoe je een Gezonde Sportkantine organiseert, hierbij stond samenwerking en intern draagvlak centraal als aandachtspunten om met de hele vereniging te gaan voor een gezond aanbod.

Het Voedingscentrum organiseerde samen met Sligro een workshop waarbij deelnemers inspiratie en tips kregen voor het toevoegen van gezonde opties in de sportkantine, hierbij werd ook gebruik gemaakt van de Kantinescan van het Voedingscentrum, waar sinds kort ook sportkantines gebruik van kunnen maken.

De derde workshop werd gegeven door Le Credit Sportif en stond in het teken van financiële gezondheid: een goed verdienmodel voor een gezonder aanbod in sportkantines. Tijdens deze workshop werd op een interactieve manier besproken hoe je stappen kan zetten om ook met een gezonder aanbod je omzet te behouden.