Kapucijnersoep

Heerlijke herfstige soep: heb je dit recept al eens geprobeerd in je sportkantine? Je bezoekers zullen er van genieten!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1/4 bouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid

Zo maak je het klaar

  1. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Smoor de paprika kort mee.
  4. Voeg 250 ml water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  5. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
  6. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.

Lekker met volkorenbrood!

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Bleekselderij: presenteer eens wat stengels bleekselderij samen met wortel en komkommer. Ook lekker met paprikadip!

Informatie over dit recept

Duurzaam etenBleekselderij is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 290 kcal
  • Eiwit 10 gram
  • Koolhydraten 30 gram
  • Waarvan suikers 6 gram
  • Vet 10 gram
  • Waarvan verzadigd vet 2 gram
  • Vezels 15 gram
  • Zout 0,9 gram

Bron: Voedingscentrum