Doe mee

Voeding en sport zijn een winning team! Boost daarom jouw sportkantine met lekkere gezonde snacks en drankjes en zet daarmee samen met alle leden jouw vereniging op de kaart. Meld je aan voor het project Team:Fit!* Je krijgt dan kosteloos advies van een van onze adviseurs waarna je samen met de rest van de vereniging actief aan de slag kan om te werken aan een gezonder aanbod in de sportkantine.

Erben Wennemars

“De gezonde keuze moet voor alle kinderen de makkelijke keuze zijn. Als sporter weet ik zelf als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Met veel enthousiasme zet ik mij als ambassadeur, en als bondscoach in voor alle verenigingen die mee doen met Team:Fit!”

*Team:Fit, voorheen bekend onder de naam De Gezonde Sportkantine, is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht.

De vraag naar gezondere producten in sportkantines neemt toe

Samen sporten bij een vereniging is gezellig, ontspant en zorgt dat je lekker in je vel zit! Na het sporten voel je je altijd fitter dan daarvoor, om dat gevoel vast te houden is het slim om ook tijdens en na het sporten verantwoord te eten.

Verenigingsbestuurders merken dan ook dat de vraag naar gezondere producten in sportkantines toeneemt. De meerderheid van de bezoekers (60%), en dan vooral ouders (52%) vindt dat er naar verhouding 'meer gezonde producten' in het aanbod van de kantine zouden moeten zijn, of dat het aanbod van gezond en minder gezond gelijk moet zijn. Dit blijkt uit herhaalde onderzoeken van het Mulier Instituut en GfK.

Downloads

Partners

Stap 1:
Meld je vereniging aan!

Meld jouw sportvereniging op deze pagina aan. Hierna word je in contact gebracht met jouw persoonlijke Team:Fit Adviseur. Deze adviseur weet alles over verenigingen, gezondere snacks én de verkoop.

Stap 2:
Het eerste adviesgesprek

De Team:Fit Adviseur komt langs om samen met jou naar het huidige assortiment te kijken. Samen zoeken jullie uit wat bij jouw vereniging aan zal slaan en hoe je alle leden kunt enthousiasmeren.

Stap 3:
Stel je team samen

Wil jij gaan voor een gezond aanbod in de sportkantine? Dit hoef je niet alleen te doen. Er zijn zeker meer leden binnen de vereniging die mee willen helpen! Denk aan ouders, barcommissieleden of bestuurders

Stap 4:
De eerste vergadering

Organiseer een eerste vergadering met het team dat je bij stap 3 hebt samengesteld. Tijdens deze vergadering bespreken jullie waar de motivatie zit en wat ieder kan doen om samen te gaan voor een gezonde sportkantine

Stap 5:
Ga voor goud!

Staat de strategie vast? Dan ben je klaar om te scoren! Ga met jouw team voor brons, zilver of misschien zelfs goud! Kijk bij Jouw Vereniging, Gezond Aanbod en Gezonde Financiën voor meer informatie waarmee je direct aan de slag kan gaan.